Unieke collectie

Historisch glas

Onze collectie historisch glas voert u terug naar de middeleeuwen, de renaissance en de Gouden Eeuw. Een uniek assortiment aan replica's van historische kristal glazen, wijnkelken, bierglazen, karaffen, flessen en vazen.

Noord-Bohemen

Bosglas/ Waldglas

In het bosrijke Noord-Bohemen waren de grondstoffen voor het glaswerk overvloedig. Menselijke ambacht en innovatie zette dit om in hoogwaardig kristal, dat zich al sinds de 16e eeuw onderscheidt met het befaamde kwaliteitskeurmerk Bohemian Crystal

Het op een innovatieve manier gebruikmaken van bepaalde grondstoffen zorgde voor de karakteristieke kleur van het laat middeleeuws glas, een weerspiegeling van de natuur, tegenwoordig ook bekend als Bosglas/ Waldglas.

Statussymbool

GOUDEN EEUW

Met de komst van het unieke Bosglas / Waldglas, innoveren ook glassnijd– en graveertechnieken zich razendsnel en begint vanaf 1700 de opmars van Bohemian Crystal in de hoogste adelijke kringen in Europa. Het bijzonder kristalglas ontwikkelt zich snel tot statussymbool.

De betoverende groene glans viel ook in het oog van de oude Hollandse meesters. De Berkemeyer, Roemer, Pasglas of Koolstronkbeker, nog altijd fier pronkend op beroemde stillevens uit de Gouden Eeuw. Een statige historie waarin dit groene glas haar betoverende glans nooit heeft verloren.

Bourgondisch

Feestmaal

De noppen- en glasdraadversieringen op het glas zijn niet alleen sierlijk, ze behoedden ook scherven gedurende hard Bourgondisch gelagen in vervlogen tijden. Ons assortiment aan replica's historisch glas verbindt deze lange, kleurrijke historie met de huidige Boheemse glasmeesters. Internationaal erkend voor de hoge kwaliteit, vakmanschap, schoonheid en innovatieve ontwerp,

U vindt ons historisch glas bij verzamelaars, bedrijven, kastelen, museum- en landgoedwinkels. Neem vrijblijvend contact op, indien u interesse heeft artikelen in uw assortiment op te nemen.