Om uw prachtige kristallen glaswerk zo mooi mogelijk te houden adviseren wij u om dit met de hand te wassen. Dit om te voorkomen dat het glas beschadigd raakt, er vlekjes op komen, of een witachtig waas ontstaat.

Was de glazen één voor één in een plastic teiltje met lauw water. We raden aan een afwasmiddel, soda of natriumcarbonaat te gebruiken. Gebruik hiervoor een zachte spons om krassen te voorkomen. Spoel de glazen na en droog deze direct na het wassen goed af om vlekken te vermijden.

Tips:

  • Mocht u de glazen toch in de vaatwasmachine willen doen, zet deze dan op een lage temperatuur en gebruik een mild reinigingsmiddel.
  • Mochten er toch vlekken ontstaan op uw kristal, dan volstaat het om het kristal in lauw water met ongekookte rijst te zetten, eventueel met een beetje citroensap of azijn.
  • Ook kunt u een gebitsreinigingstablet gebruiken om hardnekkige vlekken te verwijderen. Houd u dan wel het proces goed in de gaten en laat uw kristal nooit weken.
  • Kleine vlekjes kunnen ook verwijderd worden met een beetje azijn op een doek.
  • Wilt uw kristal zo mooi mogelijk laten glimmen? Droog deze dan na het wassen direct af. Wij adviseren om dit te doen met een droge doek.

Bij vragen kunt u contact met ons opnemen via info@ksb-crystal.com

Blog posts

Team KSB Crystal

Team KSB Crystal

KSB Crystal levert al meer dan 25 jaar hoogwaardige kristallen glazen en karaffen, alsmede historisch glas aan particuliere klanten, bedrijven en i...

Lees meer
Stein, ca. 1500 - nu

Stein, ca. 1500 - nu

De Bierpul, net als het wijnglas een onmiskenbare vorm wat direct een warm gevoel van gezelligheid aanspreekt. Internationaal bekend als Beer Stein...

Lees meer