Over KSB Crystal

ksb-crystal is opgericht met een passie voor glas door Klaas Smit in 1998. In de afgelopen jaren is ksb-crystal uitgegroeid tot een ambachtsbedrijf met een prachtig assortiment aan kwaliteit kristalglas zoals wijnglazen, drinkbekers, waterglazen, kristallen parfumverstuivers, wijnkelken, bierpulpen, whisky glazen, karaffen en nog veel meer. Wij zijn een familiebedrijf waar elke opdracht met zorg en aandacht perfect wordt afgeleverd.

Kristallen glazen
Kristallen karaf

Kristal glazen

KSB Crystal is gespecialiseerd in ambachtelijk 100% bohemian Crystal, mondgeblazen en handmatig (rad) gegraveerd of geslepen glazen. Wij leveren kristallen glazen aan particulieren, bedrijven, musea en landgoedwinkels.

Het kristallen glaswerk op onze webshop wordt door ambachtslieden uit Tsjechië
vervaardigt. Met de hand worden motieven en afbeeldingen gegrafeerd in de kristallen glazen en karaffen in verschillende thema’s.

Kristal glas graveren

Naast thema’s is het ook mogelijk om kristallen glazen naar eigen wens te laten graveren. Denk bijvoorbeeld aan een prachtig geschenk voor vrienden, een relatie geschenk of voor een bruiloft. Alle met de hand gegraveerde sets worden geleverd in een luxe, speciale vervaardigde doos.

Het graveren van kristal is een oud ambacht dat geschiedt met een speciale graveerpen met een diamantkop. Er zijn nog maar weinig echte ambachtslieden te vinden die de prachtige afbeeldingen in kunnen graveren en slijpen. KSB Crystal werkt samen met ambachtslieden en kan om die reden ook maatwerk leveren als klanten daar om vragen.

kristallen wijn glazen

Ambassadeurs der Ambachten

In een tijd van corporate clones, waar tijdloos en kwaliteit in de haast vergeten worden, zetten wij ons graag in voor de oude ambachten. Als zelfbenoemde Ambassadeurs der Ambachten werken wij samen met glasateliers die de lange tradities van het glasblazen in stand houden en de internationale status van het 100% Boheems Kristal eer aan te doen.