Over KSB Crystal

KSB Crystal is opgericht met een passie voor glas door Klaas Smit in 1998. In de afgelopen jaren is KSB Crystal uitgegroeid tot een ambachtsbedrijf met een prachtig assortiment aan kwaliteit kristalglas zoals wijnglazen, drinkbekers, waterglazen, kristallen parfumverstuivers, wijnkelken, bierpulpen, whisky glazen, karaffen en nog veel meer. Wij zijn een familiebedrijf waar elke opdracht met zorg en aandacht perfect wordt afgeleverd.

Kristallen glazen
Kristallen karaf

Kristal glazen

KSB Crystal is gespecialiseerd in ambachtelijk 100% bohemian Crystal, mondgeblazen en handmatig (rad) gegraveerd of geslepen glazen. Wij leveren kristallen glazen aan particulieren, bedrijven, musea en landgoedwinkels.

Het kristallen glaswerk op onze webshop wordt door ambachtslieden uit Tsjechië
vervaardigt. Met de hand worden motieven en afbeeldingen gegrafeerd in de kristallen glazen en karaffen in verschillende thema’s.

Kristal glas graveren

Naast thema’s is het ook mogelijk om kristallen glazen naar eigen wens te laten graveren. Denk bijvoorbeeld aan een prachtig geschenk voor vrienden, een relatie geschenk of voor een bruiloft. Alle met de hand gegraveerde sets worden geleverd in een luxe, speciale vervaardigde doos.

Het graveren van kristal is een oud ambacht dat geschiedt met een speciale graveerpen met een diamantkop. Er zijn nog maar weinig echte ambachtslieden te vinden die de prachtige afbeeldingen in kunnen graveren en slijpen. KSB Crystal werkt samen met ambachtslieden en kan om die reden ook maatwerk leveren als klanten daar om vragen.

boheems kristal glas

Handgemaakt in Crystal Valley

Tsjechië staat bekend om haar “Boheems” kristal. Kristal betekent doorschijnend glas van zeer hoge kwaliteit. Al onze kristallen glazen worden in de streek Crystal Valley, met een speciale techniek die van generatie op generatie is doorgegeven, gemaakt door de beste glasblazers en glaskunstenaren van Tsjechië. Zo blijft het vakmanschap behouden en genieten klanten van unieke hand vervaardigde producten. 

Kwaliteitsproduct

Geen 1 kristallen glas is hetzelfde, maar voor elk glas geldt dat het zorgvuldig gecontroleerd is op kwaliteit. Het eindproduct is van hoogwaardig niveau en elk glas of karaf is uniek. Kwaliteit kristal glas is stevig, voelt goed in de hand en het glas heeft een schitterende glans.

Als u het geslepen kristal inspecteert, let dan op de gelijkheid en de scherpte van de lijnen. Er mogen o.a. geen luchtbellen, onvolmaaktheden, lijnen, ruwe of doffe plekjes zichtbaar zijn. Kristallen glazen zijn ook te herkennen door een wel luidende klank wanneer je er tegenaan tikt.

Kristallen bier glazen
kristallen wijn glazen

Ambassadeurs der Ambachten

Als zelfbenoemde Ambassadeurs der Ambachten vervolgen wij deze historische reis graag met u en de glasateliers en -meesters waarmee wij samenwerken. Vakmensen die in dienst van hun ambacht, voorstaan op traditie, kwaliteit en innovatie om de internationale status van het 100% Boheems Kristal eer aan te doen.

Ons hele assortiment aan kristallen glaswerk is zichtbaar van 100% kwaliteit en ambachtelijk vakwerk.